Konica Minolta

Innovatieve, digitale printing solutions voor professionals

Konica Minolta

Konica Minolta printers

Konica Minolta is een internationaal bedrijf dat innovatieve oplossingen aan organisaties in de samenleving biedt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio. Konica Minolta heeft haar groepsmaatschappijen in 50 landen met meer dan 44.300 werknemers en biedt producten en diensten in 150 landen over de hele wereld.

Konica Minolta heeft als motto ‘Rethink and shape the future’ en blijft hierdoor in beweging om business te versterken. Als een toonaangevende IT-dienstverlener wordt ernaar gestreefd om aan de altijd veranderende behoeften van klanten te voldoen met Digital Print, lT, Artificial Intelligence en Augmented Reality oplossingen.

Konica Minolta printer divisie

Konica Minolta Business Solutions is een dochteronderneming van Konica Minolta Business Technologies, Inc., Tokio, Japan. De onderneming levert diensten en verdeelt producten, systemen en oplossingen die aan alle voorwaarden van printen op kantoor- en in de productie voldoen over de volledige levenscyclus van documenten. Het portfolio gaat van kleur- en zwart/wit multifunctionals, productieprinters en laserprinters tot moderne software die apparaten naadloos in werkprocessen en IT-omgevingen integreert.

De oprichter, Kiyoshi Ichimura, formuleerde in 1946 de ‘Founding Principles’: Love your neighbour; Love your country; Love your work. Deze filosofie vormt nog steeds de kern van de manier waarop Ricoh werkt. Zijn filosofie inspireert om steeds te verbeteren en bij te dragen aan een betere wereld. Deze filosofie stuurt Ricoh in de duurzaamheidsaanpak en in de verantwoordelijkheid die er genomen wordt voor toekomstige generaties.

Het Managed Print Services concept, genoemd Optimized Print Services™(OPS) bij Konica Minolta, is een unieke totaaloplossing waarbij bedrijven één allesomvattende factuur betalen. Het geldt als kernpunt van transparantie, eenvoud en flexibiliteit. Om klanten als print- en industriële ondernemingen optimaal met innovatieve en duurzame oplossingen te ondersteunen, investeert Konica Minolta, als technologische leider voortdurend in onderzoek en ontwikkeling en voert zij regelmatig nieuwe standaarden in voor de hele printindustrie.

Duurzaamheid

Konica Minolta streeft naar duurzaamheidsoplossingen waarbij klanten een hogere efficiëntie en lagere kosten kunnen bereiken, evenals een verantwoorde digitale werkomgeving. Dit gebeurt voornamelijk door het bedenken van innovatieve printoplossingen en het ondersteunen van klanten bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Professionele printers

Konica Minolta moedigt printbedrijven aan om een scherpe focus te houden op nieuwe mogelijkheden binnen de sector. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook om nieuwe diensten toe te voegen, de productiviteit te verbeteren en op die manier ook de winst te vergroten. Als ervaren leverancier van uitgebreide diensten en innovatieve oplossingen voor de printindustrie helpt Konica Minolta haar klanten groeien. Dit door middel van volledig geïntegreerde workflows en applicaties, die veel verder gaan dan professionele en geavanceerde Konica Minolta printers.

Onze printeromgeving is gebaseerd op het principe van maatschappelijk verantwoord printen, een mooie aanvulling binnen onze vernieuwde bedrijfsstrategie.